Michiel Kempen

Michiel Kempen

Daar komen de student-ondernemers

December 3, 2016

Sommigen gaan naar een sportvereniging, ik ben gepassioneerd door ondernemen. Ik studeer informatica aan de Universiteit Hasselt en heb tijdens mijn studies twee bedrijven opgericht. Eentje voor evenementfotografie, eentje rond webontwikkeling. Met dat laatste realiseer ik nu een project om de communicatie en website van de brandweer in het hele land te stroomlijnen.

Als IT-student krijg je, ook al tijdens je studies, veel aantrekkelijke jobvoorstellen. Op jezelf beginnen lijkt dan moeilijk en gevaarlijk. Maar als je er tijdens de studies al aan bent begonnen, dan geeft dat vertrouwen om de sprong te wagen.

Het is wel zwaar, studeren en ondernemen tegelijk. Wanneer anderen gaan sporten of op stap gaan, moet ik vaak passen om voor mijn bedrijf te werken. Rijk word ik er nog niet van, maar ik verdien wel beduidend meer dan een doordeweekse jobstudent.

Het bedrag dat je als student-ondernemer mocht verdienen, lag vroeger veel te laag. Dan moest je al trucs uithalen om onder dat bedrag te blijven. Goed dus dat het nu is opgetrokken. Voor de meeste beginnende ondernemers zal dat nu wel voldoende zijn.